Hur man tar sig runt i Göteborg

Enkla alternativ

Du kan som ett enkelt alternativ använda dig av en tre-dagars biljett som berättigar dig till fri användning av bussar, spårvagnar och båtar i Göteborg. Köp din biljett på närmaste Pressbyrån eller 7-Eleven kiosk eller på Turist centret. Detta är en bra och smidig början för att ta sig runt Göteborg kommunalt.

I Göteborgs City Card ingår fri användning av bussar, spårvagnar och båtar i Göteborg. Kortet innehåller också fritt inträde till många attraktioner, såsom Liseberg, vetenskapen & upplevelsecenter Universeum liksom de flesta acheterdufrance.com museer och mycket mer.

Turist & besöks kort

Med ett turist och besöks kort så kan du göra så mycket mer på din resa så som att  använda spårvagnar, bussar och båtar. Kortet finns i tre typer.

1-dagsbiljetten och 3-dagarsbiljetten är båda giltiga i 24 och 72 timmar respektive och kan köpas på någon av Västtrafiks försäljningsställen.

En enkel biljett är tillgänglig från 25 kronor och kan köpas på någon av Västtrafiks försäljningsställen eller ombord på transport medlet de flesta gånger. Om du vill köpa din biljett med kontanter eller kort ombord gäller följande:

På spårvagnar: Köp din biljett ombord med mynt eller kort från biljettautomaten.

På stadsbussar: Du kan inte köpa biljetter ombord. Med andra ord ska du köpa din biljett i förväg.

På södra skärgårdsbåtarna (båtar från hållplatsen Saltholmen): Betala kontant eller kort till personalen ombord.

På flodbåtar: Betala personalen ombord. De accepterar endast kort, inte kontanter.

Cykel

Du hittar en hel del tjänster som kommer att “rent a bike in Gothenburg“. I Göteborg finns uhyrningssystemet “Styr & Ställ” eller Donkey Republic som gör det enkelt att hyra en cykel i Göteborg. Det finns runt om i staden och du kan plocka upp och lämna cykeln på någon av dem.

Båtar och färjor

Det är två vägar som tar dig över och längs Göta älv. Båtar till södra öarna som är bilfria avgår från Saltholmen i västra Göteborg medan bilfärja till de norra öarna avgår från Lilla Varholmen i nordvästra Göteborg

Älvsnabben färjan tar dig över floden mellan Stenpiren och Lindholmspiren. Den är gratis, så du behöver inte en biljett.

Älvsnabben som går längs floden, från Lilla Bommen till Klippan, via Stenpiren, Lindholmspiren, Slottsberget och Eriksberg. Färjan ingår i vanlig buss och spårvagn biljett.

Från Saltholmen där flera båtar avgår till södra skärgårdsöar och regelbunden spårvagn och buss biljett är giltig på alla båtar.

Från Lilla Varholmen där är bilfärjor på väg mot norra skärgårdsöarna. Dessa är gratis, så du behöver inte en biljett, även om du tar med din bil.

Du är tillåtet att ta med en cykel på alla båtar och färjor, både i skärgården och på river.

30-minutersregeln

När du hyr en cykel, är de första 30 minuterna alltid gratis, oavsett hur många gånger du hyr på en dag. Den andra halvtimmen kostar dig 10 kronor och tredje 20 kronor. Den fjärde halvtimmen och längre därefter kostar 40 kronor för varje påbörjad halvtimme.

3-dagarskort

3-dagars kort är vanligen lämpligt för de flesta besökare. Kortet kostar 25 kronor och köps på någon av hyresstationerna med ett betal- eller kreditkort. Bortsett från 25 kronor kommer det att finnas en deposition på 140 kronor.