Legoland har öppnat i Dubai

Omfattningen av modellerna på Legoland Dubai är verkligen en wow-faktor i sig, och blev även så för de första besökarna nu i Oktober på öppningsdagen.

Hundratals besökare som strömmade genom vändkorsen vid öppnandet av Dubai Parks and Resorts ‘senaste attraktion möttes av en Oompahmusikbandet, dansare och populära figurer från den berömda Lego filmen. Lego modeller har återskapat Dubai stadsbilden och verkar ha imponerat på många, men vissa byggs fortfarande och många av åkattraktionerna väntas fortfarande på att öppnas. Håll din arbetsschema med trysmartplan.com/sv och besöka den nya Legoland.

Otaliga timmar har spenderats att sätta samman alla de modeller för att återskapa Marina, Downtown, DIFC och Burj Khalifa, som visas som på en stor scen – på ett lämpligt sätt – och är världens största Lego konstruktion.

En åkattraktion är till exempel Kids Power Tower, en sittande attraktion som varsamt stiger, sedan sjunker tillbaka till marknivå. Katerina Kovalenko, från Ryssland, sade att det var perfekt för små barn, inklusive dottern Liya, 4.

“Detta är vårt första besök till en Legoland så visste inte vad som väntar,” sade Ms Kovalenko, som bor i Dubai. “Byggnaderna är fantastisk men turer som är öppna verkar mer lämpade för yngre barn.

“Det finns några saker som inte är färdig ännu, men de har gjort det bra att öppna i tid.” säger Harold Charette, en amerikansk arbetare i Abu Dhabi, som besökte med sina två barn Ruben, 10, och Nick, 19, och deras mamma Eileen.

“Vi hade tur då vi köpte ett Lego-kit och vann fri entré, så vi var tvungna att komma”, sade Charette. “Jag är säker på att det kommer att bli populärt med turister och familjer som lever här. Byggnaderna är imponerande och jag älskar modellen Petra. Detaljen är fantastiskt, kan du se fiskaren drar i sina rullar.”

Dagen hade dock vissa kritiker. “Det var en öppningsdagen så jag förväntade att allt ska vara perfekt och öppen, redo att användas”, säger Sanjay, som bor i det gröna samhället.

“Det var lite tråkigt, särskilt när du ser hur mycket arbete fortfarande görs.” Väl inne, kan barnen utforska sex teman landar, varje erbjuder underhållning och utbildningsverksamhet.

Vid city zonen, kan de flyga ett plan på en mini flygplats, styra en båt eller tjäna en Lego körkort. Modell drakar, väpnare, jungfrur och riddare är spridda över hela kungariket zonen, även om arbetet fortfarande pågår för att slutföra draken berg- och dalbana.

Barnen kan tävla bilar och yngre barn kan lära sig att bygga i fantasin zonen, medan Adventure området ger unga upptäckts en ubåt äventyr, och utmanar dem att smita vatten blaster när de upptäcker gamla ruiner cialisfrance24.com och Faraos skatt. Miniland är värd för Dubai silhuett och en rundtur i fabriken visar hur blocken görs. En närliggande Lego äventyrsbad, också på grund av att öppna senare i år, riktar sig till barn i åldrarna mellan 2 och 12.

Andra parker som man kan hitta inte långt ifrån Legoland inkluderar den indiska-tema Bollywood Park, spelfilm attraktion Motiongate och Lapita, en polynesisk tema attraktion. Legoland, utanför Sheikh Zayed Road mittemot Palm Jebel Ali, är den senaste byggstenen på vägen mot Dubais mål att bli en global familjedestination.