Reseguide Malmö

 

Malmö är en stad som kan kännas både stor och liten. Liten för att du ena minuten kan sitta på ett litet kafé och njuta av en kaffe och 10 minuter senare lyssna på en världsberömd symfoniorkester i Konserthuset.

 

Malmö har blivit en upplevelsens stad på senare år. Det spelar ingen roll om du besöker Malmö på våren, sommaren, hösten eller vintern, du hittar ett fullt evenemangsschema året runt.

 

Liksom de flesta städer så har Malmö en liten lista på saker som man bara måste göra när man besöker staden. Byggnaden som direkt utmärker Malmö är kanske i allra första hand Öresundsbron, men på andra plats kommer definitivt Turning Torso. Det är arkitekten Santiago Calatravas som har ritat denna 190 meter höga byggnad som snyggt vrider sig 90 grader från basen upp till toppen. Byggnaden ligger vid Västra Hamnen som också är känt för sina vinlande gränder och fina badplatser.

 

När du blir hungrig kan du förflytta dig inåt staden, gärna till Lilla Torg. På sommaren förvandlas Lilla Torg till en enda stor uteservering och här finns något att äta och dricka för alla smaker.

 

Malmöhus slott är Nordens äldsta bevarade renässansslott och här finns även Malmö Museer. Precis intill slottet finns Slottsparken om det finns tillfälle för lek eller picknick.

 

Den allra äldsta byggnaden i Malmö är S:t Petri kyrka, vilken grundlades redan i början av 1300-talet.

 

Malmö har verkligen världen framför sina fötter. Copenhagen Airport ligger på den danska sidan, men endast 2 mil bort och flygplatsen är en enorm knutpunkt för väldens alla flyg. Man kan enkelt ta sig med tåg till Malmö från Köpenhamns flygplats.

 

När det gäller boende i Malmö, så kan du välja att bo på hotell, vandrarhem, camping eller i gästhamnen om du kommer med båt. Njut av Malmös vackra läge vid havet!