Reseguide Norrköping

Norrköping är en stad som minst sagt har mycket att erbjuda. Museum, Kolmårdens djurpark, Visualiseringcenter och mycket mer.

Om man ska besöka Norrköping så finns det några måsten. Har du barn, så kommer du inte komma ifrån att besöka Kolmåderns djurpark och tur är det! Om du inte har barn och aldrig besökt Kolmårdens djurpark så kommer du inte heller undan. Så bra är det. Det är en konstig, men härlig känsla att se djur från hela världen som strövar omkring fritt bland svenska björkar och maskrosor.

Själva Norrköping stad är lätt att uppleva. Det finns en mängd roliga saker att göra och se på och det är gångavstånd till nästan allting. Norrköping har ett stort utbud när det gäller nöjen och ett brett program av utställningar, sportevenemang, musikaler, teater och shower. Om shopping står högt på agendan så blir du inte besviken. Butiker, små boutiquer, gallerior och varuhus ligger samlade inom bekvämt gångavstånd.

Norrköping har verkligen något för alla. Ett exempel är att i sommar så kommer Sveriges största utomhusbio att sätta hjul på bioduken och visa film runt om i Norrköping.

Göta Kanal är en av Sveriges mest kända turistattraktioner och kanalen har utsetts till Sveriges och årtusendets största byggnadsverk. Kanalen börjar straxt utanför Norrköping och slutar 190 km senare vid Sjötorp. Precis söder om Norrköping kan du hyra kanot, trampbåt eller cykel om du vill upptäcka kanalen på egen hand.

Norrköping har ett fullspäckat schema när det gäller evenemang

under året och det kan varmt rekommenderas att man går in och tittar på vad som händer just de datumen man ska besöka staden. Vad gäller mat, så hittar du ett brett utbud av restauranger i Norrköping, alla med sin egen charm och specialitet.

I Norrköping hittar du alla typer av boende, allt från hotell och vandrarhem till stugbyar och camping.