Reseguide Stockholm

Stockholm är kontrasternas stad och är på något sätt urbant och naturnära på samma gång. Hav och sjö smälter samman med trendiga barer och restauranger, trender inom mode och design, teknik och musik. Mångfald och nytänkande uppmutras. Stockholm är en stad för alla.

Stockholm har otroligt mycket att se och erbjuda. Kanske vill du besöka Nobelmuseet, Kungliga Operan, Vasamuseet eller det relativt nyöppnade ABBA museet. Men Stockholm är så mycket mer än så. Gamla stan ger dig en glimt av den äldre delen av Stockholm och idag hittar du här några av stadens bästa restauranger och barer med livemusik. Tyckte du om Milleniumböckerna så kan du följa med Stadsmuseet som håller en vandring runt Slussen, Mariatorget och Mosebacke på Södermalm där du får gå i Lisbeth Salanders och Mikael Blomkvists fotspår.

Andra sevärdigheter du bara inte bör missa när du besöker Stockholm är Kungsträdgården, Drottningholm, Riddarholmskyrkan, Bergianska trädgården, Storkyrkan och Skansen. En tur i Stockholms skärgård brukar också uppskattas av både stora och små.

Vad gäller mat och dryck så pågår det en kulinarisk boom i Stockholm sedan några år tillbaka. Den allra senaste trenden är krogar som serverar gourmetmat av högsta klass i en avslappnad och prisvärd bistromiljö.

Kommer du till Stockholm med flyg så tar du dig enkelt in till stadskärnan på 20 minuter med Arlanda Express. Det finns även flygbussar och pendeltåg om man skulle föredra detta. När du väl är inne i stan så kan du förlita dig på att Stockholms kollektivtrafik är säker, punktlig och effektiv och snabbt kommer att ta dig dit du vill.

Stockholm är en sann storstad och det ser man inte minst om man tittar på stadens evenemangskalender. Det finns ett enormt utbud och det kan vara bra att gå in och titta på vad som händer just de datumen som du ska besöka Stockholm. Det vore ju synd att missa något.