Ryanair skär ner på sina flygningar från Göteborg till London

Irländska lågprisbolaget Ryanair har bestämt sig levitra buy us boots och meddelar nu att de tänker halvera sina flygningar från Landvetter flygplats i Göteborg till London i höst.
Om du behöver mer information om resa kan du läsa artiklar på Läs och resa.
Flygbolaget menar på att det är alldeles för höga flygplatsavgifter vid västkustens nav, som drivs av Svenska Swedavia, och har därför bestämt sig för att sänka sina 18 flygningar per vecka från oktober rapporterar regionala tidningen Göteborgs-Posten.

“Nedskärningarna är en följd av Swedavias beslut att höja sina flygplatsavgifter. Detta gör flygplatsen mindre attraktiv för oss och vi uppmuntrar dem att sänka sina avgifter för att främja trafiken, vägar och jobbtillväxten säger Ryanair talesmannen Robin Kiely till Göteborgs Posten.

Men Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Landvetter, håller inte med om att det är några avgifter som har höjts.

“Vi har inte framfört några avgifter. Vi arbetar aktivt för att hålla ner dem för att vara så konkurrenskraftig som möjligt. I år har vi minskat avgifterna med cirka sju procent “, sade hon. Om du vill veta mer vad som händer runt om i världen innan du reser besök Voyage Handbuch.

“Om man tittar på jämförbara flygplatser i Oslo och Köpenhamn, så är vi nästan 20 procent lägre vad gäller dessa avgifter. Så jag förstår inte [Ryanairs] resonemang “, tillade hon.

Norwegian och British Airways flyger båda från Göteborg till London, där Norwegian till och med har fördubblat sina flygningar till den brittiska huvudstaden, vilket säger att turister inte kommer att lida allt så mycket som man först kan tro, när det gäller Ryanairs nedskärningar. Det finns för närvarande åtta flygningar per dag mellan städerna, som skall reduceras till sex per dag till hösten.
Ryanair chefen Michael O’Leary har tidigare anklagat Sverige för att de begränsar sina chanser i det globala näringslivet med allt för höga kostnader.