Såhär lyfter du på rätt sätt

Misstag man ofta gör!

Många unga vill gärna börja lyfta, kanske det är i förbindelse med att man har börjat träna i fitness eller har ett jobb där det är nödvändigt, oavsett orsaken då finns det många som inte vet precis hur man gör. Unga människor, när de lyfter, känner inte riktigt igen vikten på det dom lyfter, därför att deras friska kroppar inte tar emot skadan direkt.

Därtill är det också så, att ryggskador ofta byggs över tid, och om du lyfter på ett fel sätt i lång tid, då vill du först märka av det när du är äldre. Så om du lyfter tungt på jobbet, då är det jätteviktigt att gå ner i knäna och hålla stabilt tag i båda sitter av objekten. På detta sätt blir vikten fördelat jämnt, och din kropp kan bättre hantera det.

Du lyfter då vid att du sträcker benen, i stället för att böja ryggen. Då minskar du signifikant risken att få en skada.

Var realistisk, lyft inte mera än du kan

Detta kanske mer gör sig gällande för de som lyfter i fitness, för om du jobbar på exempel ett byggeri, då kan du inte alltid bestämma vad du får lyfta eller inte. Men om du tränar rygg och vill göra deadlifts, då vill vi bara påminna dig om att göra research först. Alldeles för många unga har en idé om hur man gör, men det slutar alltid med en skada av någon sort.

Det finns ingenting att vara blyg över. Vi har alla varit nya till fitness, och det är mycket bättre att vara säker innan man börjar, än och bli skadat. Känner du dig inte trygg med deadlift även om du har försökt att googla hur man gör, då tycker vi att du ska låta bli. Det finns många andra sätt at träna ryggen på, och du kan alltid börja på deadlift när du känner dig mer trygg i fitness.

Använd redskap när du lyfter tungt

Om du kanske ska lyfta upp något på vinden ganska ofta, och du brukar använda en gammal stege och lyfta upp saker över huvudet, då rekommenderar vi att du använder en annan sortens verktyg, än bara en stege. Vi känner alla till att man försöker ställa upp saker på vinden på en gång, så man slipper springa upp och ner hele tiden.

Det brukar bara inte vara så enkelt, och i detta tillfället vill vi rekommendera att ni kollar loftstrappor, och om detta kanske kan hjälpa att förhindra skador när ni flyttar runt på era grejer.