Stockholm – Öarnas Huvudstad

Sveriges huvudstad Stockholm är en av de absolut vackraste storstäderna i världen. Med över 30.000 öar så bjuder Stockholm på en av de mer varierande städerna man kan åka till men också säkraste. Stockholm har mycket att bjuda på t.ex: Gröna Lund, Vasamuseet, djuren på Skansen.

Gröna Lund – Nöje för hela familjen

Är ni en familj med barn som besöker Stockholm så får ni absolut inte missa Gröna Lund. Här finns massvis att göra som t.ex åka radiobilar, tekoppar, Flygande Elefanterna eller varför inte Fritt Fall för den ultimata känslan att nästan slå i marken. Det bjuds också på gamla godingar som Skratthuset där ni kan gå in och se er själva vridna av konstens speglar. Karuseller finns för alla åldrar och ingen kommer lämna Gröna Lund med en ledsen, det är garanterat.
Senare på kvällen blir det oftast uppträde av både inhemska och utlänska personer och grupper så Gröna Lund är en tilltalande plats för alla familjemedlemmar oavsett vad ni tycker är roligt.

Skansken – Djurens plats

Vill ni slippas trängas bland folk I storstaden och istället se på djur så är Skansen det perfekta stället att besöka. Här bjuds både på svenska djur men också mer exotiska. Vargar, björnar, katter, getter, möss samt mer exotiska djur som t.ex apor.
Här finns fullt med lekplatser och även cirkusföreställingar.
Efter en lång dag kan ni gå på den gamla fina gatorna och sätter er ner på närmaste bänk ni finner ro vid och ta en kopp kaffe och en kaka.

Vasamuseet – Vasaskeppets hem

Vill ni se på lite svensk histora så kan Vasamuseet rekommenderas. Här finns bl.a skeppet Vasa som byggdes redan på 1600-talet och är bland de bäst bevarade skeppen för sin ålder I världen. Förutom alla gamla föremål som visas finns också en trevlig presentaffär där ni kan köpa minnesföremål.

Bada i Stockholm

Svalkande dopp kan utföras mitt I innestaden om man vill, väldigt få andra storstäder kan erbjuda det. Om ni vill vara mer privata så finns såklart platser utanför storstaden, antingen på stränder eller soliga klippor.

Barnens Stockholm

För barn som vill leka mycket rekommenderas Junibacken som ligger i Djurgården, en sagovärld för barn som vill försvinna I fantasin. Den erbjuder en barnteater i världsklass samt en helt otrolig atmosfär för den som vill återuppleva Astrid Lindgrens sagofigurer I olika föreställningar.

Cykel rekommenderas

Vill ni ta det lugnt under er cialis france livraison express vistelse och inte se något specifikt utan bara fara omring på gatorna så rekommenderas cykel som färdmedel, det skapar en helt annan känsla för staden och ger ett mycket bättre hum om hur staden är uppbyggd och dess historia.

Sammanfatting för Stockholm

Är ni en person som tycker om gammal historia, härliga utflykter samt en otrolig atmosfär så är Stockholm för er, ett ställe att minnas.