Tre tips på billiga barnsemestrar i Sverige

Låt inte en begränsad budget sätta käppar i hjulet för dig. Många barnfamiljer har en stram ekonomi, vilket leder till stress och kan orsaka diverse familjeproblem, och ofta är semestern det första som stryks när det gäller att spara in på utgifterna.

En barnsemester behöver dock inte alls vara dyr. Med lite kreativitet kan du ge dina barn en fantastisk upplevelse som de kommer att minnas varmt under många år framöver.

Läs vidare för att få tre tips på de bästa och billigaste barnsemestrarna i Sverige.

Titta på lejon och klappa mjuka djur

I princip alla barn älskar djur. Lyckligtvis är Sverige ett land med många djurparker i alla tänkbara storlekar och prisklasser, så satsa gärna på ett zoobesök med barnen.

Kolmården är förstås ett givet alternativ om ni gärna vill spendera en eller två heldagar på en djurpark. Här hittar ni exotiska djur från hela världen och kan åka på buss- eller biltur i safariparken, samt gå på massvis av djuruppvisningar och shower som ingår i inträdet.

Andra djurparker med spännande djur är Skånes djurpark, Borås djurpark, Arken Zoo, Ölands djurpark och Nordens Ark.

De allra flesta djurparker erbjuder rabatter och specialerbjudanden under lovtider. Om du är medlem i till exempel Hyresgästföreningen, Mecenat eller någon av Sveriges pensionärsföreningar brukar alla dessa erbjuda rabatter till de stora djurparkerna.

Ett extra billigt alternativ till att åka på zoo är att besöka en lantgård. Många lantgårdar är helt gratis eller kostar omkring en femtiolapp att besöka. Dessutom innebär en lantgård inte nödvändigtvis bara boskapsdjur – några av dem har även exotiska ormar, ödlor och fåglar att visa upp, samt givetvis en klapphörna för de minsta barnen.

Sola och bada under den svenska sommaren

Sverige är förvisso ett nordiskt land, men vi skäms bort med varma somrar och långa kuster. Ni behöver därför inte åka utomlands för att sola och bada hela sommaren. Chansen är stor för att det bara är några tiotals mil till närmaste sandstrand.

Västkusten är Sveriges riviera och här kan ni besöka kritvita stränder i Skåne och Halland, eller kanske satsa på krabbfiske i Bohuslän. Att ta sig till västkusten är lätt och billigt om ni bor i den södra halvan av landet, och själva strandbesöket är alltid gratis.

Även Norrland bjuder på många fina stränder – inte minst Pite havsbad som ofta erbjuder Sveriges varmaste badvatten.

Äventyr för alla åldrar och intressen

Om ni istället är ute efter ett adrenalinpåslag så finns det många äventyrsparker att välja mellan. En äventyrspark består ofta av olika hinderbanor, klättermöjligheter och ziplines och kan underhålla barn i alla åldrar under många timmar. Dessutom är inträdet ofta mycket billigt.

En annan fördel med äventyrsbanor är att de ofta ligger nära andra sevärdheter, så det går alltid att fylla ut resan med fler aktiviteter.

Sugen på mer förslag? På www.truestory.se kan du hitta lämpliga erbjudanden på trevliga barnsemestrar i alla prisklasser.